Aaiko | FashionDeal.nl
Menu
We are online outlet shopping!
Win €100,- shoptegoed!

Aaiko

Aaiko

In 2005, plantte de Nederlandse modeontwerpster Pauline Brakenhoff een zaadje in de mode industrie en werd de drijvende kracht achter het merk Aaiko. Destijds zag Pauline een opening in de mode industrie en dit inspireerde haar om een nieuw merk te introduceren waarin commercialiteit en creativiteit op een unieke manier samenkwamen. Ze kwam tot deze ontdekking op een moment dat zij persoonlijk ook deze combinatie miste in haar carrière en nam de gewaagde stap om haar intuïtie te volgen en haar ideeën tot realisatie te brengen.

In het eerste jaar floreerde het merk Aaiko tot een internationaal bekend merk; met tegenwoordig 200 verkooppunten in Nederland en meer dan 180 internationale verkooppunten verspreid over 12 landen.

Aaiko is een graag gezien merk in warenhuizen als Bijenkorf, Barney’s in New York en Isetan in Japan. Met name de samenwerking met Isetan heeft een ineen smelting van lokale en mondiale vormgeving gecreëerd dat erg goed ontvangen wordt. Het karakter van Aaiko staat voor eigentijdse vormgeving en bescheidenheid, iets dat Japan erg aanspreekt en zij het merk om deze reden in de armen sluiten. Nu de grootste sprong succesvol is gemaakt, hoopt Aaiko nieuwe landen te mogen verkennen in de toekomst.

De ontwerpster wordt met name geïnspireerd door haar reizen over de wereld, die haar samen met haar multiculturele opvattingen helpen om het bewogen DNA van Aaiko continue te verfijnen. Ze is geboeid door de veranderingen in de wereld en acteert hierop met moed, nieuwsgierigheid en focus. Haar mentaliteit stopt hier niet, deze is tevens terug te vinden in de manier waarop ze het bedrijf leidt en haar team en zakenpartners kiest. Ze beoogt continue haar ambitie en zoekt naar manieren om haar waardevolle klant – de Aaiko vrouw – te blijven raken.